O nama

O nama

Ko smo mi

Kampanja „BIRAM DA SE POKRENEM“ deo je projekta „PODSTICANJE ZAPOŠLJAVANJA MLADIH“ koji se realizuje u okviru Nemačke razvojne saradnje. Kreirana je sa misijom da mladima u Srbiji pruži podršku i vetar u leđa da aktivno preuzmu inicijativu i odgovornost za svoj lični i profesionalni razvoj. Kampanja se realizuje kroz niz online motivacionih predavanja mladih, ostvarenih ljudi, različitih zanimanja i životnih iskustava, a ima za cilj da upravo mlade, dobrim primerima i realnim modelima uspeha, inspiriše na akciju, da podrži njihov mladalački bunt i da im pošalje poruku da mogu da ostvare svoje snove, ukoliko to odluče.

Predavači

Svoje motivacione priče kroz projekat "BIRAM DA SE POKRENEM" srednjoškolcima i studentima u Srbiji će ispričati autentične mlade ličnosti koje su isključivo svojim radim i talentom postigli uspeh. Među njima su Nađa Jokanović, suosnivač i direktor marketinga i poslovnog razvoja najposećenijeg fashion, beauty i lifestyle web magazina u zemlji - Wannabe Magazine, Sara Jovanović, jedna od najpoznatiji mladih, pop pevačica u Srbiji, Slaven Došlo, pozorišni i filmski glumac, Dunja Jovanić, autorka jednog od najpoznatijih modnih blogova u regionu - Fashion Babe, Tamara Dragičević filmska, televizijska i pozorišna glumica.

O projektu

Ovaj serijal online motivacionih predavanja, koji ima za cilj da mlade inspiriše i motiviše na akciju, deo je velikog projekta „Podsticanje zapošljavanja mladih“ koji ima za cilj da podrži nezaposlene mlade u Srbiji da se bolje pozicioniraju na tržištu rada. Projekat je deo Nemačko – srpske razvojne saradnje, a realizuje ga Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ, u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, kao vodećim partnerom, i Ministarstvom privrede i Ministarstvom rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, kao ključnim partnerima.

REZULTATI

Ostvareni su značajni pomaci u zapošljavanju mladih, a ključne statistike koje se mogu izdvojiti su:

0
Mladih osoba

informisano je o karijernim mogućnostima i dobile su različite vidove podrške u oblasti karijernog upravljanja

0
Nezaposlenih mladih

je pohađalo stručne obuke

0
Mladih osoba

je zaposleno

Više detalja o ovom projektu može se pogledati na sajtu: http://odskoledoposla.org/

Galerija